top of page

Vi listar olika sätt att hitta rätt lösning DEL 1Det finns många olika sätt att se över sin betal och kassa lösning för sin verksamhet.

Detta kan vara allt ifrån månadsavgifter till transaktions avgifter och även en fråga om hur länge man kan tänka sig att vara bunden till en aktör. Alla saker har både för och nackdelar och handlar egentligen om hur behovet ser ut för företaget. Omsätter man väldigt lite och har skrivit upp sig på en lång bindningstid och månadsavgift, ja då kan det resultera i en nackdel. En lösning utan månadsavgift och bindningstid, men i detta fall en högre transaktions avgift, hade eventuellt varit en bättre lösning.


En fråga som är viktig att ställa sig är, finns det möjlighet att kunna få månadsavgift, bindningstid och transaktions avgifter som är på den absolut lägsta nivån ? Det vi måste förstå är att på något sätt så måste aktörerna kunna fortsätta leverera kvalitéts tjänster och då är det viktigt att dom självklart ska kunna ta betalt på ett eller annat sätt. Detta kan vara i form av månadsavgift eller transaktions avgifter, detta får man som

kund välja själv vad som är viktigast.


"Vad ska man nu välja för sin verksamhet?"


Ett bra exempel på hur man ska välja rätt lösning är som vi nämnde ovan.


Har man hög omsättning på sin verksamhet då kanske det skulle vara bra att prioritera en mycket lägre transaktions avgift. I ett sånt fall så får man även acceptera att man får ta en högre månadsavgift för sin lösning.


I detta exempel kan vi hänvisa till ett låtsas företag som vi kan kalla Lasses korv.


Lasses korv har idag en kassa och kort terminal för sin verksamhet och omsätter

i dagsläget 600.000kr varje månad.


Lasses korv använder idag en lösning som inte har en månadsavgift och heller inte

bunden till sina avtal som han har för sin verksamhet.


Däremot så har Lasses korv en transaktions avgift på 0,99%Om vi skulle göra en enkel kalkyl på detta så innebär det att Lasses korv

betalar för sina transaktions avgifter 5,940kr varje månad (0,99% av 600tkr)


Den enda faktiska fördelen med denna lösningen för Lasses korv är att man kan

välja att avsluta betal lösningen när man vill och man är inte bunden till något.Lasses korv har fått en offert av Paysave Nordic, visar att det finns enorma besparingar som kan göras på verksamheten.


Här har Paysave Nordic tagit fram ett restaurang anpassat kassasystem tillsammans med den senaste tekniken för kort terminal med mängder av extra funktioner till restauranger.


I offerten så blir man erbjuden en månadsavgift på 1299kr per månad och man får en bindningstid i detta förslag på 36 månader.


I detta så får även Lasses korv ner sina transaktionsavgifter till 0.39% istället.


Kalkyl:

Månadsavgift: 1299kr (36 månader)

Transaktionsavgifter: 2340kr


Besparing som görs vid en sån lösning: 2300kr varje månad (27.612kr per år)Den viktiga frågan för företaget är:

Är det värt att vara obunden och fri, kunna avsluta sin lösning när man vill eller är det mer värt att kunna göra en enorm besparing till företaget?


Vi brukar säga såhär, har man planerat att behålla sin verksamhet i likhet till bindningstiden eller längre så är det mer värt att välja offerten från Paysave.
Comentarios


bottom of page